Všude, kde se jen ocitneme, naučme se všechno žehnat znamením kříže…

Pro ty, kteří nosí na krku kříž…

Lidé, kteří činí znamení kříže nebo kteří nosí na krku kříž, se vyhnuli mnoha potížím a mnoha problémům a mnohému velkému zlu, jež se před nimi v jejich životě ocitlo.

Starec Paisij jim řekl:

„Vidíš své děti, jak jsou nervózní a jak často křičí. Ano, přežehnej proto své děti znamením kříže anebo v noci, když spí, jdi a přežehnej je křížem. Nebo jindy, když jim neseš sklenici vody, přežehnej ji křížem „Ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého“, aby se voda, kterou budou pít, posvětila, aby dítě, které ji bude pít, bylo posvěceno, aby do své duše přijalo blahodať Boží, aby také ono, tvé dítě, bylo požehnáno, aby jako člověk bylo posvěceno.

A skutečně jsme mnohokrát viděli, že mnoho lidí bylo obměkčeno, zklidnilo se, znovu nabylo své zdraví, jak malé děti, tak i starší a nemocní lidé. Skrze moc svatého Kříže získali velký užitek a velkou blahodať od Boha… A mnohokrát se děly od Boha věci, které zatřásly přirozeným pořádkem věcí a změnily běh událostí.

Hle, svatý Kříž našeho Krista.

Je škoda mít k dispozici tak všemocnou, všemohoucí a velesilnou zbraň, a tak ji znehodnocovat, buď tím, že jsme nedbalí, nebo tím, že kříž vůbec nepoužíváme.

Vůbec netušíme, jak je to ve skutečnosti důležitá věc a kolik síly dává a kolik věcí pokrývá svou pečetí, toto znamení kříže, tak neporazitelné, a jak pokrývá svou mocí všechno, věci kolem nás, naše obydlí, cokoli a kdekoli.

A proto, ať jsme kdekoli, nebo když vcházíme do našich domovů, do auta (kde přežehnáme znamením kříže volant ve jménu Svaté Trojice)…, všude, kde se jen ocitneme, naučme se všechno žehnat znamením kříže.

Na přímluvy Přečisté Matky Boží i všech svatých…“

Zdroj: Text metropolity Athanásia Lemesského

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..